Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Zomers weer begin mei, geluk of klimaatverandering?

16/5/2018 - Begin mei jl. was het erg warm in Nederland en dat terwijl de maand nog maar net was begonnen. Normaal is het rond die tijd van het jaar ongeveer vijftien graden, een erg groot verschil. Op populaire vakantiebestemmingen rond de Middellandse zee waar het normaal een stuk warmer is,  was het nu minder warm dan in Nederland. Is dit geluk of een gevolg van de klimaatverandering? Het AD vroeg het verschillende experts in dit artikel.

Zo gaf omgevingswetenschapper Laurens Ganzeveld van de Universiteit van Wageningen aan dat het gewoon normaal is en dat je op basis van één uitschieter geen uitspraken kunt doen. Diana Woei van Weerplaza was het eens met Ganzeveld. Ook zij gaf aan dat het weer in Nederland veranderlijk is en dat verschillen voor kunnen komen.

Of het warme weer met klimaatverandering te maken heeft is lastig aan te geven omdat dat over periodes van tien, twintig of dertig jaar gaat.

Het warme weer van begin mei werd veroorzaakt door wind uit het oosten wat zorgt voor hogere temperaturen.