Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Windenergie wordt belangrijkste energiebron in Europa

14/11/2018 - Volgens de World Energy Outlook 2018 van het Internationaal Energieagentschap (IEA) wordt windenergie in 2027 de grootste energiebron in Europa. Wind zal dan meer energie gaan opleveren dan steenkool, kernenergie of gas.

Vorig jaar verwachtte het IEA dat windenergie kort na 2030 de belangrijkste energiebron zal zijn. De ontwikkelingen gaan dus sneller dan verwacht. De voorspelling is dat er meer in windenergie wordt geïnvesteerd; er komen meer windparken bij en bestaande zullen gemoderniseerd worden.

Naast dat het duurzaam is is de verwachting dat deze ontwikkeling ook nieuwe banen, groei en inkomsten voor lokale gemeenschappen zullen opleveren. Volgens de voorspellingen zijn het dus goede ontwikkeling op meerdere gebieden.

Benieuwd naar World Energy Outlook 2018 van het Internationaal Energieagentschap (IEA)? Klik hier om de website te bezoeken.