Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Windenergie populair in Europa

20/4/2018 - Volgens brancheorganisatie WindEurope zijn de investeringen in Europese windenergie vorig jaar met ongeveer 10 procent toegenomen. In totaal werd ongeveer 51 miljard euro geïnvesteerd in windenergie. Door deze stijging zijn windmolens nu goed voor de helft van alle investeringen in de Europese energiesector.

Vooral bestaande windenergieprojecten waren populair om in te investeren; het bedrag dat in bestaande projecten werd ge├»nvesteerd liep op tot 9 miljard euro, dat is twee keer zoveel als  het jaar daarvoor.

De reden voor deze stijging is dat investeerders windenergie minder risicovol vinden. Daarnaast zijn windmolenparken goedkoper geworden door technologische ontwikkeling en toenemende concurrentie.

WindEurope is van mening dat door deze investeringen meer energie wordt opgewekt omdat de kosten dalen.