Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wereldwijde afvalberg groeit sterk

21/9/2018 - Wereldwijd groeit de afvalberg in rap tempo. Volgens het recent verschenen rapport 'What a waste' van de Wereldbank dreigt in 2050 de hoeveelheid afval met ongeveer 70 procent te stijgen als het zo door blijft gaan.

Jaarlijks gooien we wereldwijd ongeveer 2 miljard ton afval weg. Wanneer er niet wordt ingegrepen zal dit oplopen naar 3,4 miljard ton. Volgens de Wereldbank komt deze stijging door de snelle verstedelijking en de groeiende bevolking.

Op dit moment zorgt de westerse wereld voor de grootste hoeveelheid afval. Verwacht wordt dat in de toekomst de afvalproductie in arme gebieden toe zal nemen.

Het op de juiste manier afval verwerken is dan ook super belangrijk voor het milieu. Vooral in derdewereldlanden ontbreekt op dit moment een goed afvalbeheer. In de rijkere landen wordt steeds meer gerecycled hetgeen een goede ontwikkeling is.

Benieuwd naar het rapport? Klik hier om het rapport 'What a waste' van de Wereldbank te bekijken.