Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wereldwijde CO2-uitstoot opnieuw gestegen

5/12/2018 - De wereldwijde uitstoot van CO2 zal dit jaar met 2,7 procent stijgen. Dit blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Global Carbon Project.

De cijfers werden gepresenteerd tijdens de Klimaattop in het poolse Katowice. De wetenschappers lieten weten dat de stijging vooral het gevolg is van het gebruik van fossiele brandstoffen.

De uitkomsten van het rapport vielen tegen. Vorig jaar groeide de wereldwijde CO2-uitstoot met 1,6 procent, maar toen werd gehoopt dat dit een tijdelijke piek was omdat voorgaande jaren de uitstoot redelijk stabiel was.

De Verenigde Naties lieten eerder weten dat wanneer landen blijven doorgaan met de uitstoot van CO2 de opwarming van de aarde richting 3 tot 5 graden Celsius gaat. Er is dus nog veel werk aan de winkel om verdere opwarming tegen te gaan.

Om de doelstelling te behalen dat de aarde maximaal 1,5 graad Celsius opwarmt moet de CO2-uitstoot in 2030 de helft zijn gedaald en in 2050 geheel nul zijn.