Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wees zuinigheid in verbruik

14/8/2017 - Veel mensen zien zuinigheid als gierigheid, maar dat is niet zo. Het kan juist helpen om het milieu minder te belasten. Probeer altijd zuinig te zijn in gebruik. Neem bijvoorbeeld de juiste dosering bij schoonmaakproducten, thee en koffie zetten, papier en voeding. Gooi ook niet zomaar alles weg, oude kleding kunt u bijvoorbeeld voor iets anders gebruiken of iemand anders een plezier mee doen. Te veel gebruik is zonde, het moet dan vaak ongebruikt weggegooid worden; zonde van de kosten die zijn gemaakt bij de productie en slecht voor het milieu.

Let bij de aanschaf van nieuwe producten op het verbruik; vaak is goedkoop duurkoop omdat de verbruikskosten hoger zijn.