Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wat zijn de plannen van Europese landen om het aardgasgebruik te verminderen?

4/7/2018 - Vanaf 1 juli 2018 mogen nieuwe woningen niet meer worden aangesloten op het gasnet. Alleen nieuwe woningen waar al een vergunning voor is aangevraagd kunnen nog worden aangesloten op gas. Nederland heeft strenge regels om het aardgasgebruik te verminderen, maar hoe doen andere Europese landen het?

Vergeleken met andere Europese landen gebruiken Nederlandse huizen het meeste gas. Dit komt doordat bijna alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op gas en meer dan 70 procent van het energiegebruik van Nederlandse huishoudens komt van gas. Dit percentage is veel hoger dan die van andere landen.

Andere Europese landen zullen niet zo snel als Nederland van aardgas afstappen omdat het van alle fossiele brandstoffen de schoonste brandstof is. Veel Europese landen zien aardgas als een schone oplossing voor de aankomende transitie jaren. Daarnaast hebben die landen ook niet te maken met de druk om te stoppen met aardgas, die druk kwam in Nederland onder andere door de aardbevingen in Groningen.

Lees voor meer informatie het artikel op de website van de NOS.