Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wasmachine moet langer mee

5/7/2017 - In dit artikel lazen wij dat apparaten steeds minder lang meegaan. Niet alleen wasmachines gaan snel na de garantietijd stuk, ook stofzuigers en koffiezetapparaten. De Europese commissie wil daarom strengere regelgeving waardoor elektrische apparaten langer meegaan en gemakkelijker gerepareerd kunnen worden. Er is inmiddels een plan die zorgt voor langere garantietermijnen, een vermelding van de minimale levensduur van een apparaat en een zogenaamde sterkte criteria per sector.

Uit een onderzoek onder Franse consumenten blijkt hier ook behoefte aan. Zo gaf ongeveer drie op de vier mensen aan dat ze liever hun spullen laten repareren dan een nieuw product te kopen.