Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Vorig jaar meer verlichting ingeleverd

22/6/2018 - Er wordt steeds meer aan recycling van verlichtingsapparatuur gedaan. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van stichting LightRec. De stichting liet weten dat er vorig jaar 13 procent meer lampen en verlichtingsarmaturen voor recycling zijn aangeboden.

Vorig jaar is er totaal 4.393 ton aan armaturen, tl-buizen, spaarlampen en overige verlichting ingeleverd. Het jaar daarvoor was dit nog 3.890 ton.

LightRec gaf tevens aan dat led verlichting nauwelijks is ingeleverd. Dit komt waarschijnlijk doordat deze vorm van verlichting nieuw is en ongeveer twintig jaar mee gaat.

Volgens de stichting is veel geïnvesteerd om het inzamelen gemakkelijker te maken, zo kunnen lampen sinds vorig jaar bij alle grote supermarkten worden ingeleverd in speciale bakken en krijgt het meer aandacht op slooplocaties.

Naast dat er over het algemeen meer gerecycled wordt is de toename mede een gevolg van strengere wetgeving en economische groei. Door de economische groei wordt er meer gebouwd en verbouwd en dus ook meer verlichting vervangen.