Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Vliegen te goedkoop?

17/10/2018 - Mensen die wel eens een vliegticket kopen weten dat een ticket relatief goedkoop is. Daarvoor zijn verschillende oorzaken, maar een oorzaak is minder bekend. Uit een onderzoek dat in opdracht van Natuur & Milieu is uitgevoerd blijkt dat vliegmaatschappijen geen belasting betalen op kerosine en ook niet op de tickets die ze verkopen. Wanneer deze belastingen worden doorgevoerd zouden vliegtickets ongeveer 35 procent duurder worden en de Nederlandse schatkist circa twee miljard rijker.

Het onderzoeksbureau Aviation Economics, dat het onderzoek heeft uitgevoerd, heeft voor drie vluchten een zogenaamde eerlijke prijs berekend. De vluchten vallen dan zo’n 35 procent duurder uit. Bij deze berekening is de milieuschade niet meegerekend, en iedereen weet dat vliegen het milieu heel erg belast. Luchtvaart is een van de weinige sectoren die is uitgesloten van de klimaatafspraken die in 2015 zijn gemaakt in Parijs. Wanneer de milieuschade ook wordt doorberekend zal het ticket 28 procent verder stijgen.

Het verhogen van de vliegtickets is lastig aangezien veel partijen er een andere mening over hebben.

Wat vindt u van de huidige prijzen van vliegtickets? En bent u bereid meer te betalen om zo de milieuschade te compenseren?