Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Verstandig omgaan met de verwarming

20/9/2017 - Het wordt weer kouder waardoor de verwarmingen weer aan worden gezet. Een verwarming verbruikt veel energie en stoot veel CO2 uit. Hieronder geven wij een aantal tips over hoe je verstandig met je verwarming om kunt gaan:

Zet uw kachel ´s nachts op 15 graden. Het op temperatuur houden van uw huis ´s nachts kost meer energie dan ´s ochtends opwarmen. Bij vloerverwarming is het verstandig om de thermostaat op 17 of 18 graden te zetten, het opwarmen gaat namelijk langzamer bij een vloerverwarming.

Ze de verwarming niet helemaal uit. Bij lagere temperaturen ontstaat er vocht dat in ramen, muren of plafonds kan trekken. Hierdoor kunnen er schimmels onstaan
.
Sluit verwarmde ruimtes af zodat er geen warmte ontsnapt
.
Doe warme kleding aan. Door warme kleding hoeft u de verwarming minder hard aan te zetten
.
Kijk voor meer tips op de site van Milieucentraal.