Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Verstandig omgaan met de koelkast

24/11/2017 - Wist u dat een Nederlander gemiddeld 40 kilo voedsel in de afvalbak gooit, dat komt uit op zo’n 140 euro. Erg zonde van de energie en het geld. Veel voedsel wordt weggegooid doordat het niet goed bewaard is. Erg jammer, want voedselverspilling is erg slecht milieu. Hieronder een aantal handige tips hoe u het beste met uw koelkast om kunt gaan om de hoeveelheid voedselverspilling te verminderen:

- Zet de temperatuur van uw koelkast op 4 graden, de meeste voedingsmiddelen blijven bij deze temperatuur het langst goed.
- Wanneer u gebruik maakt van producten die koel bewaard moeten worden is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk in de koelkast terug legt.
- Plaats alle producten op een overzichtelijke manier zodat u kunt zien wat u allemaal in uw koelkast heeft.
- Plaats de producten op datum zodat het meest oude eerst op gaat.
- Bewaar tropisch fruit, tomaten, paprika, en aubergine niet in de koelkast, er kan dan koudeberf optreden.
- Eet/drink eerst de de aangebroken voedselwaren op.