Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Verkoop elektrische auto’s moet omhoog

29/7/2018 - Het kabinet Rutte 3 wil dat er meer elektrische auto’s worden verkocht teneinde de klimaatdoelstellingen te behalen. Om de verkoopcijfers te laten stijgen komen er cursussen voor autoverkopers die ervoor moeten zorgen dat verkopers beter de voordelen van stekkerauto’s kunnen uitleggen. Het is nog niet bekend of de cursus verplicht wordt.

Uit een onderzoek in Scandinavië bleek dat veel autoverkopers potentiële klanten niet eens wijzen op elektrische modellen of dat er onjuiste informatie werd gegeven. Vaak komt dit

doordat er minder wordt verdient aan elektrische auto’s en door de vele vragen over de actieradius en de batterij.

De autobranche zelf ziet weinig in de cursus. Zij denken dat het aan de verkoopprijzen, het aantal beschikbare modellen, de actieradius en laadinfrastructuur ligt.

Om de klimaatdoelstelling te behalen moet er nog veel gebeuren. Vorig jaar was nog geen drie procent van alle nieuwe auto’s die werden aangekocht elektrisch. Over twee jaar moet dit tien procent zijn en in 2025 zelfs 50 procent. Om dat te halen zal er waarschijnlijk ook een campagne komen om de voordelen van elektrisch rijden bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.