Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Venlo krijgt grootste zonnepanelendak van Nederland

28/3/2018 - In april 2018 wordt begonnen met het installeren van het grootste zonnepanelendak van Nederland. In Venlo worden er dan op een distributiecentrum 28.000 zonnepanelen gelegd die totaal ongeveer 80.000 vierkante meter innemen.

Als de installatie klaar is moet het dak zo’n zeven miljoen kilowattuur stroom per jaar opleveren, een hoeveelheid om ongeveer tweeduizend huishoudens een jaar van stroom te voorzien.

De helft van de energieopbrengst zal door het distributiecentrum zelf worden gebruikt, de andere helft gaat naar bedrijven en huishoudens in de omgeving.

Het grootste zonnepanelendak ligt momenteel in Zwolle, daar liggen op het dak van een Scania-vestiging 22.000 zonnepanelen. Verder in Europa zijn er meer grotere zonnepanelen daken die groter zijn en meer stroom opleveren.