Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Veel zonnestroom deze maand

30-7-2018 - Het zal u vast niet verbazen, maar in juli 2018 is veel meer zonne-energie opgewekt dan in juli 2017.

Volgens de Sociaal-Economische Raad (SER) is in juli 2018 75 procent meer energie uit zonnepanelen opgewekt dan in juli 2017. Dit cijfer is gebaseerd op de gegevens van energieopwek.nl.

Er zijn twee redenen voor deze flinke stijging. Ten eerste scheen de zon deze maand uitzonderlijk veel en ten tweede zijn er meer zonnepanelen.

Het klinkt misschien vreemd maar tijdens een hittegolf wekken zonnepanelen minder energie op dan wanneer het iets koeler is. Zonnepanelen produceren optimaal in koele omstandigheden met veel zonuren.

Bij windenergie was het juist andersom: doordat er in juli 2018 weinig wind was daalde de opbrengst van windenergie met 20 procent ten opzichte van juli 2017.