Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Vangrail met zonnecellen

10/8/2018 - De provincie Noord-Holland heeft een primeur te pakken: op een 72 meter lang stuk vangrail van de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard zijn zonnecellen geplaatst. Het gaat om een eenjarige proef met flexibele folie met zonnepanelen waarbij gekeken wordt of op deze manier duurzame energie kan worden opgewekt voor bijvoorbeeld wegverlichting, borden en het elektriciteitsnet.

Naast dat zonnecellen ingebouwd worden in zonnepanelen is het ook mogelijk om dit in folie te doen. Deze techniek ontwikkeld zich snel en het rendement wordt steeds beter.

Voor de test worden twee soorten folies gebruikt: een van 37 cm en een van 50 cm. Daarnaast worden er diverse zaken bekeken zoals het functioneren van de folies in de verschillende seizoenen.

In het najaar van 2019 wordt bekend of de proef succesvol was. Als dit het geval is zal langs diverse soorten wegen en op grotere schaal zonnecellen op vangrails worden geplaatst.