Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Van iets ‘willen’ naar ‘nodig hebben’

19/10/2018 - Bedrijven doen hun best om jou als consument te verleiden om hun producten te kopen. Vooral de aankomende periode dat veel mensen herfstvakantie hebben en Sinterklaas en de feestdagen eraan komen. Tip: ga voor een aankoop bij uzelf na of u het product echt nodig heeft!

Veel producten belanden na één keer of geheel niet gebruikt te zijn in de afvalbak. Dit is zonde van de grondstoffen die zijn gebruikt bij het maken van het product en van uw geld. Kijk ook eens naar uw kledingkast, u kunt vast wel kleding vinden die u niet of nauwelijks gedragen heeft.

Maak voordat u gaat winkelen een lijstje van producten die u echt nodig heeft en laat u niet verleiden tot impulsaankopen. Het bespaart veel geld en milieuschade.

Een andere tip is te bekijken of u zelf spullen kunt aanpassen of maken voordat u iets nieuws koopt of om te kijken bij een kringloopwinkel in de buurt.