Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Tweedehands steeds populairder

3/1/2018 - Steeds meer mensen kopen tweedehands spullen. Daardoor komen er ook meer kringloopzaken en winkels die gebruikte spullen verkopen bij. In Nijmegen is bijvoorbeeld het aantal winkels die tweedehands spullen verkopen in de afgelopen vijf jaar verdubbeld.

Naast dat Nederlanders tweedehands steeds normaler vinden is de groei van winkels die gebruikte spullen verkopen ook te danken aan dat het goed gaat met de economie. Daardoor kopen mensen meer nieuwe spullen en leveren ze hun oude weer in. De winkels trekken mensen aan omdat er vaak goedkope en verrassende producten zijn. Daarnaast speelt duurzaamheid en het voorkomen van afval ook een rol.

Door de groei van probeert nu de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland de winkels die zijn aangesloten verder te professionaliseren.