Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Twee oudste kolencentrales van Nederland gaan dicht

21/5/2018 - Het kabinet heeft besloten dat de twee oudste kolencentrales van Nederland uiterlijk in 2024 moeten sluiten of zijn overgestapt op andere brandstoffen. Het gaat om de Amercentrale in Geertruidenberg en de Hemwegcentrale in Amsterdam. De overige drie kolencentrales krijgen uitstel tot 2030.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de opwekking van elektriciteit met behulp van steenkool uiterlijk 2030 moet zijn gestopt. De overheid wil hiermee de hoeveelheid CO2-uitstoot flink verlagen.

De minister van Economische Zaken en Klimaat, de heer Wiebes, komt met een wet die het gebruik van de zeer vervuilende brandstof verbiedt. De centrales mogen zelf kiezen of ze sluiten of overstappen op duurzame brandstoffen.