Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Twee jaar garantie op refurbished smartphones

17/11/2017 - De refurbished smartphone wordt de laatste jaren steeds populairder. Een refurbished smartphone is een tweedehands smartphone die wordt hersteld waardoor het net een nieuwe smartphone is. Om  het negatieve imago van tweedehands telefoons te verbeteren gaan erkende reparatiebedrijven vanaf december standaard twee jaar garantie geven op refurbished smartphones.

Uit onderzoek blijkt dat op dit moment ongeveer de helft van de mensen de kwaliteit van een tweedehands smartphone niet vertrouwt. Dit terwijl voor verkoop de smartphones op vijftig punten worden gecontroleerd, hierbij wordt onder andere gekeken naar de accu, het scherm, de software en de camera.

De twee jaar garantie is niet helemaal nieuw, een aantal bedrijven hanteert namelijk al twee jaar garantie. De brancheorganisatie hoopt hiermee meer vertrouwen te krijgen bij de consument.

In 2016 werden er ongeveer 120 miljoen tweedehands smartphones verkocht, er wordt verwacht dat dit aantal over drie jaar zal stijgen naar ongeveer 223 miljoen.