Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Trams en metro in Amsterdam op duurzame energie

15/10/2018 - Het openbaar vervoer bedrijf GVB heeft bekend gemaakt dat in Amsterdam de trams en metro’s vanaf 1 januari 2019 minimaal tien jaar op groene stroom gaan rijden. Nuon zal de stroom gaan leveren. Een deel van de stroom zal afkomstig zijn van een windmolenpark op de Maasvlakte nabij Rotterdam.

Het is een grote duurzame stap, maar Amsterdam is niet de eerste stad waar trams en metro’s op groene stroom rijden. In Rotterdam is deze stap al eerder gezet.

Tijdens het aanbestedingstraject vroeg het GVB de verschillende energiebedrijven om een zo’n duurzaam mogelijk plan te leveren. Het plan van Nuon werd daarbij door GVB als beste beoordeelt. Door deze stap komt GVB dichterbij hun doelstelling om vanaf 2025 geheel klimaatneutraal te zijn.

Het reizen in Amsterdam met het openbaar vervoer wordt hiermee nog duurzamer.