Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Tips voor een duurzame kerstboom

7/12/2018 - Sinterklaas is nog maar net het land uit en veel mensen kijken alweer uit naar de feestdagen. Buiten ziet u inmiddels versierde huizen en ook komen steeds meer verlichte kerstbomen tevoorschijn. Bent u nog op zoek naar een kerstboom? In dit artikel geven we een aantal tips.

Het is helaas niet echt duidelijk welke type (echt of kunst)  kerstboom de minste impact heeft op het milieu. Wel is duidelijk dat hoe langer u met een boom doet, hoe minder het milieu wordt belast. Herplant daarom de echte boom of gebruik een kunstkerstboom meerdere jaren.

Kerstbomen kunt u op veel verschillende plekken verkrijgen, maar schaf er een aan  in de buurt, zodat de uitstoot van het rijden is beperkt. Het is tegenwoordig ook mogelijk om kerstbomen te huren of te adopteren zodat deze weer hergebruikt kunnen worden.

Wanneer u voor een kunstkerstboom gaat is het belangrijk om op de kwaliteit te letten, met andere woorden hoe lang deze meegaat. Ook kunt u op marktplaatsen kijken voor een goede 2e hands boom.

Gebruik voor de versiering LED-verlichting, dit is veel energiezuiniger dan gloeilampjes.

Succes met het opzetten van uw kerstboom!