Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Tips om papier te recyclen

31/7/2017 - Let u er goed op dat u altijd het oud papier los inzamelt om het apart weg te gooien? Zo ja, dan bent u goed bezig! Oud papier kan dan makkelijker gerecycled worden. Om papier te maken moeten er grondstoffen, landbouwgrond water en energie gebruikt worden. Het recyclen van papier en karton vermindert de milieubelasting. Hieronder een aantal tips:

Een nietje of kunststof deeltje mag bij het oude papier. Tijdens het recycleproces worden die namelijk weggehaald. Haal wel de plastic folie om bijvoorbeeld schriften en folders eraf.

Lever uw oud papier en karton schoon en droog is. Bijna alle papieren en kartonnen verpakkingen vallen onder oud papier. Het keurmerk FSC betekent dat het hout van de papierproductie uit goed beheerde bossen komt.

Voor meer informatie kijk op deze site.