Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Tekort aan stroom

7/5/2018 - Maandag 30 april jl. had Nederland een tekort aan elektriciteit. Volgens netbeheerder Tennet kwam dit doordat er die dag weinig wind en zon was (en er dus geen groene energie kon worden opgewekt) en grote energiebedrijven te weinig stroom in het buitenland hadden ingekocht. Daarnaast was het die dag vroeg donker en waardoor mensen eerder het licht aandeden.

Tennet heeft een oproep aan alle produceren gedaan om meer vermogen te leveren om "een landelijke onbalans positie en problemen met de transportveiligheid te voorkomen". Bij te weinig stroom kan namelijk zonder ingrijpen een grote stroomstoring ontstaan.

Netbeheerder Tennet - dat volledig in eigendom is van het Ministerie van Financiën - is verantwoordelijk voor het hoogspanningsnetwerk dat moet zorgen dat het hele systeem in balans blijft op 50 hertz.

Het komt weinig voor dat Tennet moet ingrijpen, vaak maar één keer per twee jaar.