Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Supermarkt Lidl gaat voor duurzaamheid

23/5/2018 - Volgens de plannen heeft geen enkele Lidl supermarkt in Nederland aan het eind van dit jaar nog verwarming op aardgas. Lidl heeft in Nederland ongeveer 420 filialen, bij 90 procent van deze filialen is de gaskraan nu al afgesloten.

De gasaansluiting wordt vervangen door een elektrische warmtepomp. Op dit moment wordt gewerkt aan de laatste filialen. In de provincies Groningen en Flevoland zijn filialen van Lidl al van het aardgas af.

De Duitse supermarktketen loopt hiermee voor op andere supermarktketens. Het zijn grote investeringen en om de kosten te beperken heeft Lidl de filialen verduurzaamd op natuurlijke momenten, als bijvoorbeeld het verwarmingssysteem vernieuwd of vervangen moest worden. Andere supermarkten zijn ook bezig om te verduurzamen maar zijn nog niet zover als Lidl.