Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Storm zorgt niet voor extra energieopbrengst

24/1/2018 - Afgelopen donderdag (18 januari 2018) raasde er een zware storm over het land die voor veel schade zorgde. Ondanks de storm was de opbrengst van windenergie erg laag.

De lagere energieopbrengst die dag komt doordat windmolens bij te krachtige windstoten stil worden gezet om schade te voorkomen. Dit verklaart ook een dip in de grafiek van de energieopbrengst die dag.

Het is geen ontwerpfout dat de windmolens bij te harde wind stil moeten worden gezet. Als ze namelijk anders worden gebouwd, dus voor harde wind, zijn ze minder rendabel bij gewone wind.

Benieuwd naar een schatting van de actuele van opwekking van duurzame in Nederland? Kijk dan op de website van energieopwek.nl.