Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Stijging in verkoop vlees en vis met keurmerk

13/6/2018 - Supermarkten verkopen steeds meer vlees en vis van duurzame herkomst. Uit onderzoek van de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI blijkt dat de omzet van producten met een keurmerk met 30 procent is gestegen tot in totaal 3,6 miljard euro.

De meeste duurzame vlees en vis in Nederland worden verkocht door supermarkten, namelijk zo’n 60 procent. De overige 40 procent wordt verkocht door speciaalzaken. De groei van duurzaam vlees en vis was vooral in supermarkten merkbaar.

Consumenten kiezen het vaakst voor duurzame vis met een keurmerk. De productgroep vleeswaren waar ham en paté onder vallen groeide het hardst. Bij deze productgroep was een stijging van 170 procent.

Van de keurmerken groeide het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming het hardst. Op dit moment is dit het grootste keurmerk in de supermarkt met een omzet van ruim 1,5 miljard euro.

Denk ook aan de natuur en het milieu en koop vlees met een duurzaam keurmerk, of beter nog: helemaal geen vlees.