Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Steun Statiegeldalliantie groeit

17/1/2018 - De Statiegeldalliantie wil de hoeveelheid zwerfafval terugbrengen door statiegeld op blikjes en PET-flessen in te voeren. Bedrijven, lokale overheden en iedere andere organisatie kunnen zich als alliantiepartner bij Statiegeldalliantiealliantie aanmelden om dit plan te steunen.

Volgens Statiegeldalliantie zorgt de invoering van statiegeld voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen.

De alliantie krijgt veel steun, binnen zes weken hebben meer dan 100 partners zich aangemeld. Ook veel Nederlandse gemeentes doen mee, de teller staat momenteel op 29. Verwacht wordt dat meerdere gemeenten zich nog gaan aanmelden vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

De alliantie is een initiatief van Recycling Netwerk Benelux.

Kijk voor meer informatie op de website van Statiegeldalliantie.