Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Stekkers ‘s nachts uit het stopcontact

8/11/2017 - U herkent dit vast: net voordat u naar bed gaat doet u uw mobiel nog even aan de oplader bij uw bed en gaat u slapen. Deze week kwam in het nieuws dat dit bij iemand helemaal mis was gegaan. De oplader ontplofte waardoor het bed in brand vloog. De brandweer ziet steeds meer van dit soort ongelukken en waarschuwt dat alle stekkers er ‘s nachts moeten worden uitgehaald.

Naast dat het gevaarlijk is laadt uw telefoon ook vaak te lang op. Hierdoor gaat veel energie onnodig verloren wat niet goed is voor het milieu. Daarnaast is het ook niet goed voor de accu van het apparaat.

De brandweer adviseert alleen apparaten op te laden als u wakker en in de buurt bent van het apparaat. Met elektrische apparaten kan er namelijk altijd iets misgaan. Het is ook belangrijk dat u een goede rookmelder heeft. Laat nooit uw apparaat op onder uw kussen en gebruik altijd officiële spullen.