Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Steeds meer bedrijven stoppen met plastic

18/6/2018 - Internationaal ligt plastic flink onder vuur. De Europese Commissie presenteerde recent een plan om plastic wegwerpproducten te verbieden. Steeds meer bedrijven spelen hierop in en nemen het initiatief om alvast van plastic wegwerp producten af te stappen.

Zo wilt de Zweedse meubelgigant IKEA per 2020 stoppen met de verkoop van plastic wegwerpproducten; hierbij te denken aan rietjes, bekertjes en zakjes. Het gaat veelal om producten voor de restaurants van de IKEA-warenhuizen.

Ook McDonald’s neemt stappen en gaat stoppen met plastic rietjes. Het is nog niet bekend waarmee de fastfoodketen in Nederland de rietjes gaat vervangen. In het Verenigd Koninkrijk en in Ierland worden in september papieren rietjes geïntroduceerd.

Maakt uw bedrijf gebruik van plastic wegwerpproducten? Probeer dan na te denken om deze te vervangen door een product dat milieuvriendelijk is.