Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Spijkergoed als isolatiemateriaal

20/8/2018 - Het is belangrijk dat gebouwen goed geïsoleerd worden. Een goed geïsoleerd gebouw zorgt er namelijk voor dat er minder energie gebruikt hoeft te worden om het gebouw te verwarmen/te koelen, wat goed is voor het milieu. Doordat minder energie wordt gebruikt merkt u dat uiteindelijk qua kosten. Gemeente Overbetuwe heeft een speciale actie gehouden om het gemeentehuis in Elst op een duurzame manier te isoleren.

De gemeente heeft een oproep gedaan om oude kleding, gemaakt van spijkerstof, in te zamelen. Deze stof bestaat voornamelijk uit katoen, wat een goede isolerende grondstof is. De spijkerstof dient dan als spouwmuurisolatie.

Er zijn tot nu toe ongeveer 5000 spijkerbroeken en -jasjes ingezameld. Gemeente Overbetuwe verwacht de doelstelling van 7000 spijkerbroeken en- jasjes zeker te halen.

De inzamelactie is onderdeel van de Gelderse Circulaire Estafette waarin aandacht wordt gevraagd voor het belang van een circulaire economie. Verschillende plaatsen zoals Apeldoorn, Brummen, Rheden, Lochem en Arnhem gingen Overbetuwe voor.