Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Slim omgaan met restwater

8/8/2018 - Ondanks dat de temperaturen zijn gedaald en er iets regen is gevallen is het nog erg droog in Nederland. Wij hebben een aantal tips hoe u slim kunt omgaan met restwater. Door water te besparen helpt u het milieu en uw eigen portemonnee.

Bij restwater kunt u denken aan water wat u overhoudt na het koken een ei of groenten. Vaak wordt dit na gebruik door de gootsteen gespoeld, zonde! Dit water kun je nadat het is afgekoeld aan planten geven.

Trouwens, wist u dat kookwater van eieren ook nog eens goed is voor uw planten? Dit water bevat extra kalk door de eierschalen. Dit vinden planten erg fijn waardoor u ook weer kunt besparen op dure of chemische plantenvoeding.

Kortom, hergebruik restwater door het aan planten te geven; het is goed voor het milieu en bespaart ook geld.