Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Schiphol zet duurzame stap

4/4/2018 - Luchthaven Schiphol heeft alle Sternet lijnbussen vervangen door ‘groene’ bussen die geen CO2 uitstoten. Met 100 emissieloze bussen heeft Schiphol nu de grootste elektrische bussen vloot van Europa. Vervoersbedrijf Connexxion zal het busvervoer uitvoeren.

Eerder was het al de bedoeling dat in het gebied rond Schiphol elektrische bussen zouden worden ingezet, maar vanwege infrastructuur voor het opladen ging dit niet door. Connexxion geeft aan dat dit probleem nu is opgelost.

Bedrijf VDL heeft de elektrische bussen gebouwd en luchthaven Schiphol heeft de laadpunten betaald.

Momenteel rijden er nog een aantal dieselbussen rond op Schiphol. Dit zijn pendelbussen voor dagtrips en om reizigers van en naar de parkeerplaatsen te vervoeren.

Schiphol wil in 2040 helemaal klimaatneutraal zijn.