Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Reisbureau koopt CO2-uitstoot van reizigers af

10/1/2018 - Vliegen is slecht voor het milieu. Door de verbranding van kerosine stoten vliegtuigen veel CO2 uit, wat zorgt voor de verdere opwarming van de aarde. Ook komen er allerlei andere stoffen vrij, denk hierbij aan roet en stikstofoxiden. Vakantiegangers denken daar nu nauwelijks aan. In 2016 bleek dat heel weinig reizigers er voor hebben gekozen om hun eigen CO2-uitstoot te compenseren. Ondanks die keuze is er vaak wel sprake van een slecht geweten bij de reizigers.Tien Nederlandse reisorganisaties (ondere andere Swadee en Shoestring) voelen zich verantwoordelijk en hebben daarom hun reizen CO2-neutraal gemaakt.

Het geld dat daarvoor opzij wordt gezet gaat naar de South Pole Group, een milieuorganisatie in Zwitersland die zich inzet om de CO2-uitstoot te verminderen.

Ondanks deze wijzigingen blijft vliegen slecht voor het milieu. Het is veel duurzamer om dichterbij op vakantie te gaan met de trein of met de bus.