Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Recordmaand voor zonnepaneeleigenaren

3-8-2018 - Voor eigenaren van zonnepanelen is het een topmaand. Doordat de zon in juli 2018 zoveel heeft geschenen verdienden eigenaren zo’n tientallen euro’s meer dan normaal. Het gaat dan ook om een record, in de laatste vijf jaar is de opbrengst van zonnepanelen nog nooit zo hoog geweest.

Energiebedrijf Essent heeft dit bekend gemaakt. Bij de berekening is uitgegaan van een systeem van 2.600 wattpiek, wat neerkomt op acht tot tien zonnepanelen. Daarnaast had dit systeem een efficiëntie van 88 procent en een ideale opstelling naar het zuiden.

Deze set panelen leverde in juli 2018 ongeveer 91 euro op, 21 euro meer dan een gemiddelde maand juli tussen 1981 en 2010.

Niet alleen in juli was het zonniger dan normaal, ook februari, mei en juni 2018 waren goede maanden qua zon. Eigenaren van zonnepanelen verdienden ook in deze perioden meer dan in voorgaande jaren.

Heeft u zonnepanelen? Dan zal u vast herkennen dat u deze periode meer zonne-energie heeft opgewekt dan normaal.

Heeft u geen zonnepanelen? Overweeg dan om zonnepanelen aan te schaffen. Het bespaart u energiekosten en daarnaast wekt u op een duurzame manier energie op.