Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Poets uw zonnepanelen

29/6/2018 - Doordat de zon erg veel schijnt zijn het goede tijden voor eigenaren van zonnepanelen. Wel zorgt de droogte ervoor dat er veel stof op panelen blijft liggen, dit kan de opbrengst van energie met ongeveer 10 procent verminderen.

Het loont daarom om uw zonnepanelen schoon te maken, vooral als u veel zonnepanelen heeft. Het beste kunt u de zonnepanelen reinigen wanneer de zonnestraling minimaal is. U loopt hierdoor weinig zonnestraling mis en het water droogt langzaam op waardoor er minder resten achterblijven.

Gebruik voor het schoonmaken warm water met een speciaal reinigingsmiddel en een zachte spons. Let goed op wat voor reinigingsmiddel u gebruikt, sommige kunnen uw zonnepanelen beschadigen.

Controleer regelmatig of er stof op uw zonnepanelen ligt om zo veel mogelijk uit deze goede periode te halen en vergeet zelf ook niet van het lekkere weer te genieten.