Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Plastic tegengaan met laser

6/6/2018 - Supermarkten willen en moeten de hoeveelheid plastic terugbrengen. Momenteel is er veel kritiek op het gebruik overbodige verpakkingsmaterialen. Supermarktketen Jumbo liet eerder al weten dat het plastic verpakkingen van groente en fruit gaat terugdringen door gebruik te gaan maken van een laser.

In de toekomst wil Jumbo biologische producten een soort van tatoeage geven. Er wordt dan door middel van een laser een etiket op de groenten en fruit gebrand zonder dat de smaak, geur of houdbaarheid wordt beĆÆnvloed.

Eerst wordt deze manier op gember, courgette en de flespompoen gebruikt. Later gaat het bedrijf kijken of het ook op andere groenten en fruit kan worden toegepast.

Albert Heijn liet onlangs weten met een laser te hebben geƫxperimenteerd, maar dat de verkoopcijfers terug liepen. Albert Heijn heeft daarom een andere oplossing gekozen.