Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Plastic rietjes en wattenstaafjes verdwijnen

14/5/2018 - De Europese Unie wil plastic rietjes en wattenstaafjes gaan bannen. Daarnaast wil het ook af van plastic borden en bestek. Met deze maatregelen hoopt ‘Brussel’ de plastic soep in oceanen en de vervuiling van verschillende gebieden aan te pakken.

Eerder dit jaar kondigde de Europese Commissie al aan met een strategie te komen om de hoeveel plastic afval te verminderen. Deze voorstellen, die de Commissie op 23 juni zal presenteren, zijn nu al uitgelekt.

Het gaat de Europese Commissie voornamelijk om plastic rietjes, wattenstaafjes, bestek en borden en plastic staafjes om ballonnen aan vast te maken. Het gaat dan ook om producten die vaak maar één keer gebruikt worden en in de natuur worden teruggevonden. Een aantal van deze producten zijn gemakkelijk te vervangen door karton.

Van al het afval dat in zee en langs de kust wordt teruggevonden is ongeveer 85 procent plastic.