Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Plastic fietspad

8/6/2018 - Op de website van het AD lazen wij dat Zwolle een fietspad van gerecycled plastic krijgt. Volgens de gemeente is het de eerste PlasticRoad ter wereld.

Het fietspad dat wordt aangelegd heeft een lengte van 30 meter. Er wordt gekeken of de techniek die wordt gebruikt haalbaar is. Het fietspad is van lichtgewicht materiaal en volgens leverancier KWS (marktleider in wegenbouw en productie van asfalt in Nederland) is het een duurzaam alternatief voor de traditionele weg. De PlasticRoad zou namelijk drie keer zo lang mee kunnen gaan dan een gemiddelde weg van asfalt.

Het fietspad zal in september worden aangelegd. Later zal er een gelijksoortig nieuw fietspad van plastic worden aangelegd in de provincie Overijssel, maar de plaats daarvan is nog onbekend.

De PlasticRoad wordt gemaakt van plastic wegelementen die worden geprepareerd in de fabriek. In de wegelementen zit een holle ruimte waar plaats is voor kabels, leidingen en waterafvoer.

Lees voor meer informatie het artikel op de website van het AD.