Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Overheid geeft bedrijven twee jaar de tijd om te recyclen

12/3/2018 - Het kabinet geeft het bedrijfsleven twee jaar de tijd om minimaal 90 procent van de plastic flessen te recyclen. Wanneer dit niet gehaald wordt gaat het kabinet in 2021 alsnog statiegeld invoeren om recycling te stimuleren. De nieuwe maatregelen moeten voor 70 tot 90 procent minder zwerfafval zorgen.

Eerder waren er door bedrijven inzamel projecten opgezet om statiegeld te voorkomen maar dit heeft niet voldoende opgeleverd. Ondanks dat het bedrijfsleven eerst een kans krijgt om zelf te recyclen is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat al bezig met de uitbreiding van het statiegeld. Er wordt gedacht aan 10 tot 15 cent per flesje, blikjes vallen buiten de plannen.

Het bedrijfsleven is akkoord gegaan met de maatregel. Over dit onderwerp wordt donderdag 15 maart verder gedebatteerd.