Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Op de juiste wijze ontdooien

1-8-2018 - Juni en juli 2018 waren uitzonderlijk warm en droog; het ene na het andere warmte- en droogte record werden verbroken. Daarom is het belangrijk verstandig met energie en water om te gaan. Eerder hebben we hier al artikelen over geschreven.

Dit keer geven we een tip welke manier u het beste kunt ontdooien waardoor u energie bespaart en het voedsel meer vitamines behoudt.

Vaak wordt het voedsel op het laatste moment uit de vriezer gehaald en ontdooit met behulp van een magnetron of door middel van het in een ruimte te plaatsen die op normale temperatuur is.

Herkent u dit? Probeer voortaan vooruit te denken en 24 uur van tevoren het diepvriesproduct te verplaatsen van de diepvries naar de koelkast. Door dit te doen werkt het aan het begin als een koelelement en ontdooit het langzaam. Hierdoor bespaart u energie en door de langzame temperatuurverandering behoudt het product meer vitamines, dubbel voordeel dus.