Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Op de juiste manier afscheid nemen van versiering

4/1/2019 - De feestdagen zitten er alweer op. Veel mensen hebben hun huis voor deze dagen versierd maar willen hier na de jaarwisseling weer afscheid van nemen. Ruim spullen die u nog een keer kunt gebruiken goed op en gooi andere spullen op de juiste manier weg.

Sommige versiersels kunt u bewaren zodat u ze bijvoorbeeld volgend jaar kunt hergebruiken. Denk hierbij aan kerstballen, verlichting, beeldjes, etc. Deze kunt u het beste opbergen in een box of doos.

Gooi spullen waarvan u afscheid wilt nemen niet zomaar weg, maar controleer het soort materiaal waarvan het is gemaakt en doe het bij het juiste afval zodat het gerecycled kan worden. Door dit te doen helpt u het milieu.

Voor veel mensen is het onduidelijk wat zij met hun kerstboom moeten doen. Als u een kunstkerstboom heeft is het gemakkelijk, deze kunt u aftuigen en opbergen zodat u hem volgend jaar weer kunt gebruiken.

Als u een echte kerstboom heeft kunt u verschillende dingen doen. Wanneer er een kluit aan zit kunt u deze in de tuin planten zodat u deze volgend jaar weer kunt gebruiken. Als u boom geen kluit heeft kunt u het beste bij uw gemeente informeren over inzamelpunten of inzamelacties. Per gemeente wordt verschillende manieren kerstbomen ingezameld. Vaak wordt de boom gecomposteerd of versnipperd.