Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Ondanks klimaatdoelstelling zijn hr-ketels populairder dan duurzame verwarmingsmethoden

24/8/2018 - Volgens milieuorganisatie Natuur & Milieu kopen steeds minder mensen duurzame verwarmingsmethoden zoals warmtepompen, maar wordt er gekozen voor traditionele hr-ketels. Het aandeel van hr-ketels is zelfs toegenomen bij nieuwbouwwoningen.

De cijfers komen uit een rapport van Natuur & Milieu en netwerkbedrijven Stedin en Alliander.

Aangezien de overheid wil dat Nederland in 2050 volledig aardgasvrij is is dit een groot probleem. Om dit te behalen moet juist de verkoop van duurzame verwarmingsmethoden omhoog en die van hr-ketels omlaag.

Vorig jaar werden er 84.832 warmtepompen verkocht, dat was een stijging van 15 procent. Het jaar daarvoor was er een stijging van 44 procent. Het aantal verkochte hr-ketels daalde in 2016, maar steeg weer in 2017.  In 2017 zijn er zo’n 425.000 hr-ketels verkocht.

Ondanks deze cijfers wordt koken op gas steeds minder populair. De verkoop van elektrische inbouw kookplaten stijgt terwijl die van gaskookplaten daalt.