Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Oliebollenvet op juiste manier weggooien

20/12/2017 - Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 130 miljoen oliebollen gebakken. Daar is veel oliebollenvet voor nodig. Als u oliebollen gaat bakken, gooi dan na afloop het oliebollenvet niet in het riool. Dit kan namelijk voor grote problemen gaan zorgen. De riolering moet dan gereinigd worden wat hoge kosten met zich mee brengt.

Dan is nu dan vraag, wat moet ik er dan mee doen? U kunt het beste het vloeibaar vet teruggieten in de verpakking en deze vervolgens inleveren bij een speciaal inzamelpunt. Wanneer u vast vet heeft kunt u dit het beste laten stollen en daarna inleveren.

Van het ingeleverde vet wordt onder andere biodiesel gemaakt. Meer informatie over het inleveren van frituurvet en de verzamelpunten kunt u vinden op: frituurvetrecyclehet.nl