Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nieuw duurzaam fietspad

14/9/2018 - Deze week is het eerste PlasticRoad-fietspad aangelegd en wel aan de Deventerstraatweg in Zwolle. Het tweede PlasticRoad-fietspad komt in Giethoorn. Er wordt nog gezocht naar nieuwe locaties om andere toepassingen zoals parkeervakken te testen.

Het idee om een fietspad van gerecycled plastic te maken werd drie jaar geleden gepresenteerd door wegenbouwer KWS. In het 30 meter lange PlasticRoad-fietspad in Zwolle is evenveel plastic gebruikt als voor 218.000 bekertjes of 500.000 plastic flesdoppen. Uiteindelijk moet de fietspaden gemaakt worden van 100% gerecycled plastic.

De nieuwe plastic fietspaden hebben verschillende voordelen. Zo bestaat het uit geprefabriceerde onderdelen waardoor het snel kan worden aangelegd. Dit zorgt voor minder overlast en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast kan het door de holle constructie goed water afvoeren. Het fietspad zit vol met sensoren waardoor het smart is.

Het fietspad in Giethoorn wordt in november 2018 aangelegd. De pilot zal vijf jaar duren.