Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nederlandse supermarkten stappen nog niet af van plastic

24/9/2018 - Tegenwoordig worden steeds meer organisaties milieubewuster, zo ook supermarkten. In landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland zien we steeds vaker dat supermarkten van het plastic af willen. Duitse supermarkten als Lidl en Aldi lopen qua duurzaamheid voor op Nederland. In een artikel in de Volkskrant wordt uitgelegd waarom Nederlandse supermarkten geen afscheid nemen van plastic.

Uit het artikel blijkt dat supermarkten wel maatregelen nemen om duurzaamheid te bevorderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekozen voor duurzamere leveranciers of wegwerpproducten van bamboe, papier of hout. Ook zijn er supermarkten die herbruikbare tassen verkopen en worden etiketten op sommige artikelen gelaserd.

Supermarkten geven aan dat wanneer zij de producten minder verpakken er minder van wordt verkocht. Ook zou het de smaak en houdbaarheid verminderen. Milieuorganisaties zijn het hier niet mee eens.

Al met al moet er bij de Nederlandse supermarkten nog veel gebeuren om net zo duurzaam te worden als supermarkten in bijvoorbeeld Duitsland.