Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nederlandse plasticvanger naar Grote Oceaan

10/9/2018 - Plastic soep vormt een groot gevaar voor het milieu. Het project The Ocean Cleanup moet hier iets aan gaan doen: een enorme Nederlandse vanger, dat in de Grote Oceaan plastic afval gaat opruimen.

De hoeveelheid plastic in wateren (plastic soep) blijft maar groeien. The Ocean Cleanup gaat naar de Great Pacific Garbage Patch, een gebied tussen Californië en Hawaï. Dit gebied is ongeveer drie keer zo groot als Frankrijk en geschat wordt dat daar 1800 miljard stukken plastic drijven dat bij elkaar 80 miljoen kilo weegt. Wereldwijd zijn er nog vier andere grote plastic soepen die samen ongeveer 80 miljoen kilo plastic omvatten.

Het systeem dat de zeeën schoner moet maken is bedacht door de Nederlander Boyan Slat (24 jaar). Voor zijn profielwerkstuk op de middelbare school ontwikkelde hij het systeem. Het systeem heeft de naam System 001 gekregen. Het is een 600 meter lange arm die in de vorm van een C zelfstandig in de zee drijft.