Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nederlanders willen minder vlees eten

4/12/2017 - Uit onderzoek van ING bank blijkt dat veel Nederlanders van plan zijn om komend jaar minder vlees te gaan eten. Het milieu is de voornaamste reden om dit te doen. De trend om minder vlees te eten is terug te zien in heel Europa. Daar wordt steeds meer ingezien dat het eten van veel vlees niet goed is voor het milieu en de eigen gezondheid. Per land verschilt de hoofdreden om minder vlees te eten. In Nederland behoren vooral de CO2-uitstoot, mestoverschot en weidevogels tot de redenen om minder vlees te eten. Bij zuivel en eieren is de trend om minder te eten nog niet zo zichtbaar. Verwacht wordt dat in 2018 drie procent minder vlees gegeten zal worden in Nederland.

Daarnaast wordt verwacht dat er steeds meer vleesvervangers komen. De markt van vleesvervangers is in Nederland al meer dan 15 procent gegroeid. Ook in het buitenland is hier sprake van toenemende vraag.