Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nederlanders scheiden steeds beter afval

6/7/2018 - Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in Nederland steeds meer afval gescheiden wordt ingezameld. In 2017 werd 57 procent  van het afval gescheiden ingezameld, in 2007 was dit nog 49 procent.

Daarnaast gooien Nederlanders ook minder afval weg. In 2007 werd er ongeveer 495 kilogram restafval per persoon opgehaald, dit is 13 procent minder dan in 2007.

Ook blijkt uit de cijfers van het CBS dat mensen die op het platteland wonen hun afval beter scheiden dan mensen in steden. Het verschil is erg groot, in steden werd maar 31 procent van het afval gescheiden opgehaald, in niet stedelijke gebieden was dit 70 procent.

Kijkend naar het soort afval dat gescheiden wordt dan valt op dat vooral gft-afval de laatste jaren gescheiden wordt verzameld. Er wordt wel minder papier ingezameld, dit zou te maken kunnen hebben met de digitalisering.

Help mee om materiaal te hergebruiken en ga/blijf afval scheiden.