Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nederlanders gooien elektrisch apparaat snel weg

19/1/2018 - Uit onderzoek van Natuur & Milieu en Stichting Repair Café International blijkt dat 73% van de Nederlanders een defect elektrisch apparaat weggegooid en het vervangt door een nieuwe exemplaar. Maar weinig mensen nemen de moeite om het product te (laten) repareren, terwijl dat vaak wel het proberen waard is. Bij de Repair Cafés werden in 2017 55% van de elektrische apparaten helemaal gerepareerd.

Ondanks dat veel Nederlanders zich vaak ergeren aan een defect apparaat bezoekt minder dan 10% een Repair Café. Het zomaar weggooien van een apparaat is erg zonde van de grondstoffen. Breng daarom uw defecte apparaat naar een Repair Café of probeer het zelf te repareren.

Lees hier het nieuwsbericht van Natuur & Milieu.